Drie bedrijven, drie verhalen over de samenwerking met Installatiebedrijf Lommers

Erik Sterks, bedrijfsleider vastgoedonderhoud Hoedemakers bouw en ontwikkeling, Rosmalen

Harrie van den Broek, projectleider Bouwbedrijf Pennings bv Rosmalen

Jos Dielissen, bouwtechnisch expert KnaapenGroep Son

Betrouwbare ketenpartner gericht op renovatie en groot onderhoud

Vanuit de ketensamenwerking werkt Hoedemakers bouw en ontwikkeling uit Rosmalen met het oog op groot onderhoud en renovaties veelvuldig samen met Installatiebedrijf Lommers.

Bij veel grote renovaties die wij uitvoeren in de regio ’s-Hertogenbosch en regio Tilburg is Installatiebedrijf Lommers een van de partijen die de installatiewerkzaamheden voor Hoedemakers bouw en ontwikkeling uitvoert.

Wij verzorgen daarbij de coördinatie, de begeleiding, de bouwkundige activiteiten en schilderwerkzaamheden. Installatiebedrijf Lommers is een van onze vaste samenwerkingspartners voor de werktuigbouwkundige installatiewerkzaamheden aan riolering, centrale verwarming, ventilatie- en waterinstallatie. In een bewoonde situatie worden de woningen daarbij nieuw ingericht met een badkamer-, toilet- en keukenrenovatie compleet met een nieuw dak en nieuwe cv-installatie in het seriematige werk. Waterleiding, gasleiding, cv- en ventilatieleidingen zijn de vier belangrijkste onderdelen die daarbij door Installatiebedrijf Lommers worden opgepakt.”

Ketensamenwerking

“Een goed voorbeeld van de ketensamenwerking is het project Kapelmeesterflat in Tilburg waarbij 192 appartementen in vier flats geheel zijn gerenoveerd. In deze flats, bestaande uit zes verdiepingen met acht appartementen per woonlaag, moest de complete installatie worden aangepast.

Het leidingwerk in de gezamenlijke schacht van zes boven elkaar gelegen appartementen was in het gehele traject zeer bepalend. In samenwerking met Installatiebedrijf Lommers is dit traject voortvarend en gestroomlijnd verlopen met zeer tevreden bewoners en opdrachtgever. De werktuigbouwkundige activiteiten die Installatiebedrijf Lommers daarbij uitvoert, zijn veelal een van de meest bewerkelijke werkzaamheden tijdens een groot onderhoud of renovatie.”

“Wat ons aanspreekt in de samenwerking met Installatiebedrijf Lommers: afspraak is afspraak. De medewerkers denken in mogelijkheden en kansen en niet in onmogelijkheden en bedreigingen. En er is sprake van een goede klik organisatie-breed met de medewerkers van Installatiebedrijf Lommers.”

Erik Sterks, bedrijfsleider vastgoedonderhoud
Hoedemakers bouw en ontwikkeling, Rosmalen

Innovatief, meedenkend en oplossingsgericht

Hechte samenwerking op het gebied van bouw- en installatiewerk gericht op onderhoudsprojecten voor woningbouw vormt de kern van het partnerschap tussen Bouwbedrijf Pennings uit Rosmalen en Installatiebedrijf Lommers.

“Wanneer ik Installatiebedrijf Lommers vergelijk met andere bedrijven is Lommers innovatief en meedenkend. Dat blijkt uit het feit dat de medewerkers buiten de geijkte paden gaan waarbij ze op het werk afgestemde oplossingen aandragen op het gebied van loodgieterswerkzaamheden, cv-installatie en mechanische ventilatie. Installatiebedrijf Lommers kenmerkt zich door een no nonsens-aanpak. In vergelijking met andere bedrijven is vaak ‘alles te veel en moet je zelf de oplossing aandragen’.”

Alternatieve oplossingen

“Bij Installatiebedrijf Lommers hebben ze de zaken al vooraf bedacht en zijn er weinig vragen.

Alternatieve oplossingen

“Bij Installatiebedrijf Lommers hebben ze de zaken al vooraf bedacht en zijn er weinig vragen. Dat is ook de wijze waarop wij graag met onze klanten werken: de klant vraagt 1 en krijgt er 2. Anders gezegd: de klant krijgt antwoord op de vraag die is gesteld en krijgt ook een alternatieve oplossing ter overweging. Het woningbouwproject Schanswetering in ’s-Hertogenbosch is daar – met het oog op de condens- en rioolafvoer en mechanische ventilatie – een goed voorbeeld van.

Dankzij het gebruik van gezond boerenverstand kon de bestaande betegeling worden gehandhaafd. Dit resulteerde vanuit Installatiebedrijf Lommers in een voor ons nieuwe oplossing en een goede prijs-kwaliteitverhouding.”

Proactief denken en handelen

“Installatiebedrijf Lommers is een organisatie die ik heel graag in mijn bouwteam opneem. Het is echt een partner die ook oog heeft voor andere disciplines. Niet vanuit de gedachte ‘dat stukje is voor mij en met de rest heb ik niks te maken’. De medewerkers durven hun mening te geven en denken en handelen proactief met het oog op de ketensamenwerking. Die werkwijze is in de installatiewereld lang niet altijd gangbaar. Prettig is ook dat de lijnen – zowel met het management als de installateurs die het werk uitvoeren – kort zijn. De jongens zijn op de hoogte van wat er gebeurt en op alle vlakken bereid om mee te denken en mee te werken.”

Harrie van den Broek, projectleider Bouwbedrijf Pennings bv Rosmalen

Ruim twintig jaar een goede klik

KnaapenGroep Son is een familiebedrijf en verzorgt grootschalige renovaties voor woningcorporaties. Het partnerschap met Installatiebedrijf Lommers stamt van 1997.

“Ruim twintig jaar beslaat de samenwerking inmiddels tussen KnaapenGroep Son en Installatiebedrijf Lommers gericht op sociale woningbouw en eengezinswoningen. Installatiebedrijf Lommers tekent daarbij voor het loodgieterswerk voor keukens, badkamers en toiletten en verwarmings- en ventilatiesystemen. Dat het partnerschap goed bevalt, blijkt wel uit de langdurige samenwerking. De mensen verzorgen het werk perfect. Er zit heel veel kennis binnen de organisatie. Frank Lommers is een vakman pur sang en plezierig om mee samen te werken.”

Kracht

“De kracht van Installatiebedrijf Lommers is dat Frank Lommers duidelijk aangeeft wat zijn bedrijf

wel en niet kan met een duidelijke offerte en hele goede mensen in dienst. bedrijf staat voor wat het belooft. Geen ‘bla bla’. Dat vinden wij heel erg belangrijk. Daarbij geeft Frank Lommers ook duidelijk aan wanneer een werk niet binnen zijn organisatie past. De kracht van Installatiebedrijf Lommers blijkt ook uit de korte lijnen. Wanneer ik contact opneem met het oog op een werk bijt men zich daar helemaal in vast en komt de advisering direct op gang. Die korte lijnen zijn uiterst prettig in de aanpak en werkwijze.”

Oplossingsgericht

“Project Maasland in Vught – bestaande uit 140 woningen – betekende in 1997 de start van de samenwerking tussen KnaapenGroep Son en Installatiebedrijf Lommers. Een project dat uitstekend is gerealiseerd op het gebied van keukens, badkamers en toiletten en ventilatiesystemen dankzij de juiste advisering en inzet van goede medewerkers. Naast het afgeleverde werk was ook heel belangrijk dat alle afspraken werden nagekomen.

Er was direct sprake van een klik en dat is de reden waarom we nog steeds graag samenwerken waarbij Installatiebedrijf Lommers altijd voor de oplossing gaat.”

Jos Dielissen, bouwtechnisch expert KnaapenGroep Son

Bekijk hier onze privacy policy
Bekijk hier onze leveringsvoorwaarden

Installatiebedrijf Lommers: service- en oplossingsgericht … doeltreffend

Stel hier uw vraag